NIEUWSARCHIEF van Stal Honesch

 

 
 

 

 


SEPTEMBER 2010

Elite Keuring Lunteren

Onze 3 jarige merrie Kimberley deed het super op de Elite keuring. Van de 14 geselecteerde merries kregen vijf merries het felbegeerde Elitepredikaat toekgekend. Kimberley stond op een keurige 3e plaats en kreeg maar liefst 80 punten!!!

Zilveren Ster

Ook Dagmar en Argentino II lieten weer van zich horen. In de klasse MI werd een eerste en tweede plaats behaald, wat een uitnodiging opleverde voor de finale. In de finale van dit fantastische dressuurfestijn werden Dagmar en Argentino tweede.
 

 


AUGUSTUS 2010

CK Overijssel wederom succesvol!!
 
Met  negen paarden gingen we naar de CK Overijssel.
Azita van de Honesch (Argentino II x Arista) stond op een mooie 2e plaats bij de merrieveulens.
Neustar van de Honesch (Nastral x Lieske) stond onterrecht op een 2e plaats bij de oudere hengstveulens, hij had de kopplaats verdiend!!
Sting van de Honesch (Sterntanzer x Atlanta) stond op kop bij de jonge hengstveulens en bracht het eerste lint binnen, het reserve veulen- kampioenschap.
 
Larissa, de volle zus van Lieske, kreeg een 1e premie bij de jaarlingen
Lisan van de Honesch stond op kop bij de tweejarige merries.
Kimberley van de Honesch wist de rubriek driejarigen op haar naam te schrijven en werd uitgenodigd voor de Elitekeuring in Lunteren.
Tot grote vreugde nam Kimberley ook het jeugdkampioenschap mee naar huis!
 
Arista kreeg ook een 1e premie en kreeg 76,5 punt tijdens de stamboek-opnames.
 
Lieske won de merries met afstammelingen overtuigend.
De Stalgroep bestaande uit Lisan, Kimberley en Larissa bezette een mooie 2e plaats.
  
 
 
Nationale Tentoonstelling: TOP!!!
 
Met vier paarden gingen we naar de Nationale Tentoonstelling.
Dagmar  en Argentino II reden een super proef in de klasse MI dressuur en werd keurig vierde met 198 punten.
Tijdens de exterieurkeuring kreeg Argentino II een 1e premie en in de finale bestgaand goedgekeurde hengsten bezetten Dagmar en Argentino II een super 3e plaats.
 


Lisan van de Honesch stond op kop bij de 1e groep 2 jarigen en werd later uitgeroepen tot BESTE 2 Jarige Haflingermerrie
 
Kimberley stond ook aan kop in de 2e groep drie jarige merries en werd uitgeroepen tot reservekampioen driejarige merries
 
Sunny Boy mocht voor de koets aantreden samen met Jeroen. Na een vierde plaats in de voorselectie, werd dit duo uiteindelijk eervol 7e in de finale haflinger aangespannen enkelspan.

 

 


JULI 2010

LINN VAN DE HONESCH RESERVE JEUGDKAMPIOEN CK GRONINGEN
 

De merrie Linn van de Honesch, een dochter van Argentino II en onze merrie Lieske, werd op de CK Groningen geselecteerd voor de Elite Keuring. Later werd ze ook nog uitgeroepen tot reserve Jeugdkampioene!! Wij feleiciteren de familie Dijkman met dit prachtige resultaat.

 

KIMBERLEY KRIJGT STAATSPREMIE TOEGEKEND

 

Uit de eerste jaargang van onze eigen hengst Argentino II werd zijn dochter Kimberley uitgenodigd voor de Eliteschau in Münster (Duitsland). In haar rubriek werd ze aan kop geplaatst en werd uiteindelijk ReserveSiegerStute, een fantastisch resultaat.

 

 


JUNI 2010

STUTENSCHAU COESFELD

Neustar van de Honesch (Nastral x Lieske) wordt kampioen op de Stutenschau in Coesveld (Duitsland). Hij wint de strijd van maar liefst 11 veulens en wordt door fokleider Dr. Mahahrens omschreven als een sportgemaakt veulen met een zeer goed bewegingsmechanisme.

 

 

Op de Fohlenschau van Rijnland (Duitsland) deden onze veulens bijzonder goed mee. Kampioen bij de hengstveulens werd Sting van de Honesch, een zoon van Sterntanzer en onze St.Pr.St. Atlanta (v. Ammersee).

 

 

Een prachtige derde plaats was er voor Neustar van de Honesch, zo ongeveer de laatste zoon van de helaas overleden topvererver Nastral en onze Nationaal Kampioene Lieske. Hij kreeg als enige een 9 !! voor zijn beweging.

 

 


MEI 2010

EERSTE VEULEN GEBOREN
 

Het eerste veulen is geboren, een hengstveulen van Nastral x Lieske

 

 


JANUARI 2010

ARGENTINO II VOOR DRIE JAAR GOEDGEKEURD

Op de Hengstenkeuring in Den Bosch is Argentino II voor drie jaar goedgekeurd. Hij kreeg een eerste premie en eindigde op de tweede plaats in de rubriek 7- en 8-jarige hengsten.

 

DAGMAR EN ARGENTINO OVERIJSSELS KAMPIOEN!

 

Dagmar Klopper en Argentino II zijn Overijssels Kampioen geworden in de klasse L2!!! Met een percentage van 63%.

 

 


DECEMBER 2009

ARGENTINO II KRINGKAMPIOEN L2

Argentino II en zijn amazone Dagmar Klopper zijn in Rijssen gehuldigd als Kringkampioen in de dressuur klasse L2. Ze wisten zowel de eerste wedstrijd in Hellendoorn als de tweede in Rijssen winnend af te sluiten.

 

 


SEPTEMBER 2009

ZILVEREN STER HAAKSBERGEN

In de achtertuin van Stal Honesch zijn in september drie dagen dressuurwedstrijden verreden om de Zilveren Ster. Ook Dagmar Klopper en Argentino II namen deel aan dit fantastische concours. De eerste proef werd gewonnen met 193 punten in de klasse L1. In de tweede proef werden Dagmar en Argentino II fraai tweede met 191 punten.

 

FOKDAG PEIZE

Voor de eerste keer werd er een fokdag georganiseerd in het Drentse Peize.

Met drie paarden, allen afstammend van onze eigen Argentino II, reisden we er naar toe om mee te doen aan de keuring. Helaas regende het het grootste deel van de dag, maar dat mocht de pret niet drukken.


Argument van de Honesch (Argentino II x Lieske) was weer in vorm en stond op kop bij de oudere hengstveulens. Nadat uit alle 40 veulens de beste acht geselecteerd waren, ging de strijd om het veulenkampioenschap. Argument trok aan het langste eind en werd VEULENKAMPIOEN. Hij werd door de internationale juryleden beschreven als een ultra modern veulen met lange lijnen, een apart mooi front en fantastische bewegingen.


Lisan van de Honesch (Argentino II x Lieske) stond in de grote groep jaarlingen aan kop. Een modern gelijnde merrie met veel uitstraling en goede bewegingen, was het commentaar van de jury. In de spannende strijd om het  jeugdkampioenschap mocht ze reservekampioenschap meenemen naar Haaksbergen.

Kimberly van de Honesch maakte het feest compleet door in de goede groep van maar liefst 14 tweejarige merries, de tweede plaats te behalen.
 

 


AUGUSTUS 2009

CONCOURS HIPPIQUE ST. ISIDORUSHOEVE
 

Zondag 30 augustus deed de hengst Argentino II mee aan het concours van de Isidorusruiters. In de klasse L1-dressuur haalden Argentino II en zijn amazone Dagmar Klopper in de eerste proef 193 punten, wat goed was voor de derde plaats. De tweede proef was nog beter en met 192 punten werden Dagmar en Argentino II eerste!!

 

 

FOKDAG ZEVENHUIZEN
 

Op de fokdag van het Noorden in het Groningse Zevenhuizen was het weer een succesvolle dag voor Stal van de Honesch.


Argument van de Honesch (Argentino II x Lieske) stond op kop in de rubriek hengstveulens. Na een  mooie strijd met het beste merrieveulenmocht hij ook het veulenkampioensrozet met bijbehorende beker in ontvangst nemen.


In de mooie rubriek jaarlingen stond Lisan van de Honesch (Argentino II x Lieske) op kop. Lang streed ze mee om het jeugdkampioenschap, uiteindelijk werd ze derde op tal.

Al met al prachtige resultaten van onze toekomstige toppers.

 

 

NAFOK VAN ARGENTINO II LAAT VAN ZICH HOREN OP CK OVERIJSSEL
 

Stal van de Honesch ging met vier paarden naar de CK Overijssel op 1 augustus in Ambt Delden.
Argument van de Honesch, een prachtige zoon van onze eigen Argentino II en onze Nationaal Kampioene Lieske, kwam op kop bij de hengstveulens. Na een spannende strijd won hij ook het veulenkampioenschap.


Zijn volle zus Lisan van de Honesch won de rubriek jaarlingen en bleef lang in de strijd om het jeugdkampioenschap.

 

Kimberley van de Honesch, een tweejarige dochter van Argentino II, mocht zich -na als derde te zijn binnen geroepen- als tweede opstellen.

Lieske maakte de dag succesvol af door met Argument en Lisan de merrie met afstammelingen te winnen.
 


Argument van de Honesch

 

 


JUNI 2009

DRESSUURSUCCES VOOR ARGENTINO II
 

Op het concours in Ruurlo van vereniging de Aangespannen Haflinger regio Oost behaalde Argentino II met zijn nieuwe amazone Dagmar Klopper een fraaie eerste plaats in de L1-dressuur met 191 punten!!

 

 

STUTENSCHAU COESFELD
 

Met twee Argentino II-zonen hebben we deelgenomen in het Duitse Coesfeld. Argument van de Honesch (uit Lieske) werd kampioen! Fokleider Dr. Maharens roemde Argument om zijn prachtige model en fantastische bewegingen.

Adonis van de Honesch (uit Helieke van de Honesch) werd knap derde. Qua exterieur behoorde ook Adonis tot de top van deze keuring.

 

 

FOHLENCHAMPIONAT KIEFFERHOF
 

Met Argument van de Honesch (v. Argentino II) en zijn moeder Lieske gingen we naar Ruppichteroth voor één van de grootste veulenkeuringen van Duitsland.

In een groep van 25 hengstveulens behaalde Argument een fantastische vierde plaats. Met twee keer een 9 voor exterieur en twee keer een 8,5 voor beweging plaatste Argument zich knap tussen al het Duitse geweld.


 

 


JANUARI 2009

ACCORADO GOEDGEKEURD IN WESTFALEN

Onze hengst Accorado is goedgekeurd in Westfalen.

 


 

 


SEPTEMBER 2008

VEULENKAMPIOENSCHAP VOOR LISAN VAN DE HONESCH

Lisan van de Honesch wint het veulenkampioenschap op de Brabantse fokdagen in Gemert en St. Oedenrode. Lisan van de Honesch is een dochter van Argentino II uit de elitemerrie en nationaal kampioene Lieske.

 


 

 


AUGUSTUS 2008

Nationale Tentoonstelling Den Bosch: Lieske maakt van 2008 een topjaar voor Stal Honesch

Op de Nationale Tentoonstelling liet Argentino II zich onder het zadel zeer goed zien. Met onze Tomas Heinhuis bezette hij de tweee plaats in de L1-dressuur met de prachtige score van 193 punten.
Later die dag werd Argentino II ook nog 3e in de rubriek 4- en 5-jarige hengsten.

Lieske bezette vrijdag de kopplaats bij de 5-jarige merries en mocht zaterdags terug komen voor het kampioenschap. Hierin liet ze zich ontzettend goed zien en na een zinderende finale werd ze de NATIONALE KAMPIOENSMERRIE !!!!!!
 

 

AUGUSTUS 2008
Fokdag Zevenhuizen (Groningen)

Met twee Argentino II-dochters reisden we af naar Zevenhuizen.
Lisan van de Honesch werd overtuigend VEULENKAMPIOENE.
Kimberley van de Honesch stond op de tweede plaats bij de jaarlingen en werd derde op tal voor het jeugdkampioenschap.
Een prachtige prestatie van deze Argentino II dochters. 


AUGUSTUS 2008
Centrale Keuring 2008: Topdag voor Stal Honesch

Met 7 Haflingers gingen we naar de Centrale Keuring van Overijssel. Het begon al meteen goed met een kopplaats en een eerste premie bij de oudere merrieveulens voor Lisan van de Honesch.
Een mooie tweede plaats met een eerste premie bij de jonge merrieveulens was er voor Helana van de Honesch.
Lisan van de Honesch wist ook het VEULENKAMPIOENSCHAP op haar naam te schrijven.

Bij de jaarlingen behaalde Kimberley van de Honesch een prachtige derde plaats met eerste premie en zij werd geroemd om haar goede bewegingen.

Helieke van de Honesch bezette de eerste plaats met een eerste premie en werd uitgeroepen tot RESERVE DAGKAMPIOENE.

Lieske maakte het feest voor ons compleet door het ERE KAMPIOENSSCHAP binnen te halen.
  

 

APRIL 2008
Haflingerconcours Vragender

Op het Haflingerconcours van "De Aangespannen Haflinger" in Vragender maakten Argentino II en zijn amazone Evelien Klaassen hun wedstrijddebuut in de dressuur, en hoe.
In de eerste proef bezetten ze een prachtige derde plaats met 199 punten en in de tweede proef stonden ze dik bovenaan met maar liefst 225 punten!!!!!!!

 

 


NOVEMBER 2007
Hengstleistungsprufung Munster-Handorf

ARGENTINO II werd tijdens de Hengstleistungsprufung in Munster Handorf knap derde van de achttien deelnemende hengsten. In deze 30 dagen durende test worden de hengsten getest op dressuur, springen en aangespannen. Tevens nam Argentino II deel aan de Gelandeprufung.


 

 


AUGUSTUS 2007
Fokdag Zevenhuizen

Bij de merrieveulens behaalde Linn van de Honesch een eerste premie en ze mocht als derde opstellen.

Jaarling Arista behaalde eveneens een eerste premie en ook zij werd als derde opgesteld.

De elitemerrie Lieske stond tweede in de rubriek vierjarige elitemerries en werd later uitgeroepen tot reserve-dagkampioen.

Centrale Keuring Overijssel: Lieske dag- en erekampioen

Met 8 Haflingers gingen we naar de CK Overijssel in Ambt Delden. Eerste premies waren er voor Linn van de Honesch en Kimberley van de Honesch bij de merrieveulens en voor de 1-jarige merrie Arista.

Helieke van de Honesch bezette net als vorig jaar de tweede plaats in de rubriek driejarige merries. Ze kreeg een uitnodiging voor de elitekeuring in Maren Kessel.

Onze Elitemerrie Lieske, die vorig jaar tot beste driejarige merrie werd uitgeroepen tijdens de Nationale Tentoonstelling in Den Bosch, voerde de rubriek vierjarige merries aan.

Ze stond er erg goed voor en in de strijd om de titels was ze de allerbeste. Ze werd dag- en erekampioen!

Hieronder de beschrijving van Lieske in De Paardenkrant van 17 augustus:

‘De twee kopnummers waren extra. Beste was de Elitemerrie Lieske. Zij werd in mooie vorm gepresenteerd. Ze is harmonisch en vrouwelijk van bouw, mooi in de aansluitingen en even rond in de voldoende lange achterhand. In de ruime, voldoende krachtige bewegingen toont het achterbeen weinig buiging in het spronggewricht. Lieske zoogt een merrieveulen dat met een vierde plaats in haar rubriek te laag werd gewaardeerd.'
 

 


JULI 2007
Centrale Keuring Drenthe

Op de Centrale Keuring van Drente werd het eerste veulen van onze hengst Argentino II voorgesteld.
 
Deze Argon van Hoeve de Meul´nwieke werd bekroond met een 1e premie en werd in de strijd om het veulenkampioenschap 3e op tal. Een prachtige prestatie. Argon is een zoon van Argentino II uit de elite merrie Hofdame van de Wortel (v. Wallenstein).
Bij deze feliciteren wij de familie Ahlers met deze prachtige prestatie

 
 

Elite Stutenschau Munster-Handorf
 
Op de Elite Stutenschau werd de merrie Atlanta vierde in haar ring, waaruit later de kampioen voorkwam. Een prachtige prestatie waarmee zij het predikaat Staats-Premie-Stute mag voeren.
 
Stutenschau Heiden

Op de Stutenschau in Heiden (Duitsland) werd door ons de merrie Atlanta voorgesteld. Ze bezette daar een 3e plaats in de grote groep van 13 driejarige merries. Met 4 keer een 8 en twee maal een 7 een goede prestatie en een uitnodiging op zak voor de Eliteschau einde van de maand in Munster-Handorf.


 

 


JUNI 2007
Kimberley van de Honesch kampioen in Ruppichteroth

Nadat we vorig jaar al bijzonder blij waren met het reserve-kampioenschap van Accorado van de Honesch op het Fohlenchampionat in Ruppichteroth (Duitsland) was het dit jaar helemaal raak! Kimberley werd tot kampioen uitgeroepen met het mooie cijfer 8,625. Ontzettend trots waren we op dit merrieveulen van onze eigen hengst Argentino II, haar moeder is Kelly (v.Arizona)

Vol verwachting gaan we met haar naar de Centrale Keuring in Ambt Delden op 4 augustus.

 

 


APRIL 2007
Hengstenshow De Watermolen
 
Op 30 april hebben wij met onze Haflingers een showblokje verzorgd tijdens de traditionele hengstenshow van De Watermolen in Haaksbergen.
 
Onze hengst Argentino II werd onder het zadel voorgesteld door onze stalruiter Evelien Klaasen en liet zich bijzonder goed zien.

Klik op onderstaande link voor een filmpje van dit showblokje geplaatst op de site www.horsetribe.tv, fokkerij, hengstenshow De Watermolen, mini rassendefilé Argentino II

http://www.horsetribe.tv/?page=watermolen#39
 

 


JANUARI 2007
Hengstenkeuring  's Hertogenbosch

ARGENTINO II is wederom voor een jaar goedgekeurd en hij werd beloond met een eerste premie.
 
 

DECEMBER 2006
Hengstenkeuring 
2 en 3 december Münster-Handorf (Westfalen)

ARGENTINO II werd tijdens de zeer sterk bezette hengstenkeuring goedgekeurd in Westfalen.
 

 


SEPTEMBER 2006

Resultaten Sterkeuring
16 september te Maren Kessel

LIESKE werd knap tweede bij de driejarige elite merries.
 

 


AUGUSTUS 2006

Resultaten 54e Nationale Tentoonstelling
18 en 19 augustus te Den Bosch

ARGENTINO II: 1C bij de 3-jarige hengsten

HELIEKE VAN DE HONESCH: 1B bij de 2-jarige merries

HELINDA: 1G bij de 6-jarige merries 

LIESKE: 1A bij de 3-jarige merries, groep A. Zij werd tevens uitgeroepen tot beste 3-jarige merrie! 
Lieske werd omschreven als een merrie met een super fraai type, mooi in hoofd en hals en met een prachtige schoft- en schouderpartij. In de midden- en achterhand is zij degelijk. Ze heeft goede voor- en achterbenen, die ze in stap goed gebruikt en ze heeft een krachtige en opgerichte draf.

 

Resultaten Centrale Keuring Overijssel
5 augustus te Ambt Delden

LIESKE werd jeugdkampioen en omschreven als een merrie met veel rasuitstraling in hoofd en hals, mooi van type en lang gelijnd, met een mooie voorhand en een goede achterhand. Lieske gaat tactvol vanuit de voorbenen en ruim door de baan. Ze mag naar de elitekeuring te Maren Kessel.

ACCORADO VAN DE HONESCH (v. Aristokrat) werd eerste bij de oudere hengstveulens en veulenkampioen!
Hij kan enorm draven met een mooi zweefmoment. De schoft moet er nog uit komen en in de voorbenen van Accorado zit een goede lengte. Accorado is inmiddels verkocht naar Duitsland.

HELINDA werd derde bij de vijf jaar en oudere merries en werd omschreven als een merrie met een rond gelijnde achterhand en een vlotte, vrijwel correcte draf. Bovendien kreeg Helinda een eerste premie op haar afstammelingen.

 

 


JUNI 2006

RESULTATEN VEULENKEURING RUPPICHTEROTH
25 juni 2006

ACCORADO VAN DE HONESCH werd op het Fohlenchampionat in Ruppichteroth (Duitsland) reserve-kampioen bij de hengstveulens. Een geweldige prestatie om als Nederlander in het hol van de leeuw een dergelijk resultaat te boeken.