ARGENTINO II
geboren 15-03-2003

 

 
 

 

 
Afstamming Abendstern /Liz Amadeus /Liz
Dorlis
St.Pr.St. Nina Apikal
St.Pr.St. Nelke
 
 

Argentino II verliet de keuring in München Riem 2005 als Kampioen van zijn jaargang. In november 2007 behaalde hij de zeer knappe derde plaats bij de Hengstleistungsprüfung in Münster-Handorf (Duitsland).

Als zoon van tweevoudig Europees- en Wereldkampioen liz. Abendstern stamt Argentino II af van de hoogwaardige fokstam van St.Pr.St. Nina, v. Apikal, die op haar beurt zelf al Bayerisch Landsiegerstute was.
De merrie Nina bracht tot nu toe 6 Staatsprämienstuten, die op hun beurt allemaal een uitstekende merrietest hebben afgelegd en hoog geplaatst stonden op de keuringen.
Verder is St.Pr.St. Nina moeder van 5 gekeurde zonen. Haar nakomelingen zijn zowel op nationale als Europese shows altijd hoog gewaardeerd.

De nakomelingen van Argentino II maken hun favorietenrol meer dan waar. Uit de eerste jaargang kwam de veulenkampioen van Duitsland en het duurste veilingveulen van Maren Kessel. De tweede jaargang leverde de kampioene van de Centrale Keuring van Overijssel en meerdere fokdagkampioenen.
Afgelopen jaar stelde Argentino II met zijn zoon Argument een bijzonder goed hengstveulen voor, die hopenlijk in de voetsporen van zijn vader gaat treden.

In 2009 liet Argentino een zeer uniforme groep nakomelingen zien, die zowel voor de jury als voor de fokkers een goede indruk nalieten. Het was dan ook geen verrassing dat Argentino II op afstammelingen werd goedgekeurd!!

Ook in de sport maakt Argentino II met zijn amazone Dagmar Klopper furore. Vorige zomer begonnen in de L1 werden al vele eerste prijzen naar huis gebracht. Afgelopen winter werden ze ook nog zowel Kring- als Overijssels Kampioen in de klasse L2.

Argentino II is een hengst met uitstraling, een heel aansprekend hoofdje, goed van type, heeft een mooie bovenlijn en een zeer correct fundament.

Argentino II: een aanrader voor elke Haflingerfokker!!!!

 

 
 

 

terug naar homepage