Atlanta
Staatsprämienstute
geboren 22-05-2004
 

 

 

 

 
Afstamming Ammersee Amadeus
St.Pr.St. Nina
St.Pr.St. Nostalgie Nastral
Bampi
 


Atlanta werd als veulentje door ons aangekocht van de familie Kieffer uit Ruppichteroth tijdens de veulenshow op de Kiefferhof. Zij staat aan het begin van een nieuwe merriestam voor onze stal.
Op de Fohlenschau was zij tiende in de eindring met een eindcijfer van 8,000.

De afstamming van Atlanta is zeer interessant. Vader Ammersee was kampioen tijdens de keuring in München-Riem. Moeder Nostalgie was bij de driejarige merries derde op de Duitse Kampioenschappen in Aken.
Uit de combinatie Nastral x Bampi komen ook de goedgekeurde hengst Natif en de Duitse kampioene Novella.

Atlanta is een echte Duitse merrie: correct en sterk van bouw, modern met mooie belijningen en bewegingen, die altijd krachtig vanuit de achterhand komen en waarbij het voorbeen goed wordt weggezet.

Atlanta's eerste veulen (v. Astaire) was reservekampioen op de stutenschau in Heiden en werd in de veiling in Maren-Kessel verkocht

Haar tweede veulen was van de hengst Sterntänzer. Dit hengstveulen werd Kampioen op de Fohlenschau op de Kiefferhof en was reservekampioen op de CK van Overijssel. Deze Sting van de Honesch staat nu in de opfok op de Kiefferhof in Duitsland.

In 2011 gaf Atlanta een merrieveulen, Stavange van de Honesch, wederom van de hengst Sterntänzer. Zij was reservekampioen op de CK Overijssel en reserve merrieveulenkampioene op de eerste Nationale veulenkeuring. Stavange lijkt een belofte voor de toekomst.

Atlanta verwacht in 2013 een veulen van Ampère.

 

 
Keuringsresultaten 2004 10e Endring Zentrale Rheinische Fohlenschau
2005 1C Centrale Keuring Overijssel
2007 3e plaats Stutenschau in Heiden
4e plaats Elitestutenschau Münster Handorf
 

 

 

terug naar homepage

terug naar merries