NIEUWS

  NIEUWS van Stal Honesch

 

 
 


JULI 2013


LINN VAN DE HONESCH RESERVEKAMPIOEN

De door ons gefokte merrie Linn van de Honesch (Argentino III x Lieske) werd in Groningen uitgeroepen tot reservedagkampioene. Wij feliciteren de familie Dijkman met deze mooie prestatie.

MOOIE TWEEDE PLAATS VOOR ANIMA

Van dezelfde fokker als Stense stelden we in Rheine de merrie Anima voor. Deze dochter van Abel x Nabucco, is een topmoderne haflinger die vooral in exterieur en draf imponeerde en met haar tweede plaats een ticket verdiende voor de Elitestutenschau in Münster

STELLE HOUDT ZICH GOED STAANDE TUSSEN DUITS GEWELD

Ons merrieveulen Stelle van de Honesch (Sterntänzer x Kimberley vd Honesch) hield zich op de Fohlenschau op de Kiefferhof goed staande tussen de Duitse merrieveulens.  In een grote groep van bijna twintig veulens behaalde ze een prachtige vierde plaats en waren de juryleden, Scheiber uit Tirol en Schiller uit Bayern enorm over haar te spreken. 
 

 


JUNI 2013


STENSE BESTE DRIEJARIGE
 
Op de stutenschau in Coesfeld liet onze merrie Stense, gefokt door de Fam. Maatmann-Roettgen, zich van haar beste kant zien. Stense is een dochter van Steinbach x Alban x Nastral. Ze draafde overtuigend door de baan, werd de beste driejarige en werd uitgenodigd voor de Elite Stutenschau op 27 juli in Münster.
Klik hier voor een video van Stense in Coesfeld.


 

 


MEI 2013


GOED BEGIN KEURINGSSEIZOEN
 
Stelle van de Honesch (Sterntänzer x Kimberley vd Honesch) maakte een goed begin van het keuringsseizoen 2013, door op de Stutenschau in Werne (Dld) een mooie derde plaats te halen in de tweede groep veulens. Ze werd door de nieuwe fokleider van Westfalen, Wilken True, omschreven als een modern gelijnd veulen, met de gewenste goede bewegingen en met vooral de motor achterin. 

 
 

 


FEBRUARI 2013


MERRIEVEULEN VOOR LIESKE
 
Onze STERmerrie Lieske
heeft een prachtig merrieveulen ter wereld gebracht, Liset van de Honesch (v. Stano).


 

 


JANUARI 2013


WINTER
 
Onze merries houden weer hun ´wintervakantie op de winterwei´


 

 


OKTOBER 2012


ARGENTINO II VERKOCHT
 
In 2005 kochten wij op de keuring in München onze tophengst Argentino II, wat een fantastisch paard!!! Zowel voor de fokkerij als in de sport.
Eerst onder het zadel van Evelien Klaasen liet hij zich op meerdere hengstenshows fantastisch zien. Ook tijdens de Leistungsprüfung werkte hij goed mee en behaalde daar een mooie 3e plaats. Ook later onder het zadel van Dagmar Klopper, die hem in een jaar tijd naar de Z dressuur reed.
In de fokkerij liet hij met weinig dekkingen toch een Elite merrie, een goedgekeurde zoon en meerdere veulenkampioenen na. Nu krijgt hij een nieuwe kans om zich in Oost Duitsland bij de familie Kramer verder te bewijzen in de fokkerij. Wij wensen hen veel succes met deze TOPPER!!!

 
KIMBERLEY VAN DE HONESCH BEHAALT SPORT- PREDIKAAT
 
Onze Elite merrie Kimberley haalde tijdens de IBOP haar sportpredikaat. Gereden door amazone Saskia Leusink liet ze haar kwaliteiten ook onder het zadel zien. Met alleen maar cijferS boven de 8.5 en zelfs een 9.5 voor de stap haalde Kimberley een AA met 98 punten en was daarmee een van de merries met de hoogste punten van de dag.


 

 


SEPTEMBER 2012


NATIONAAL VEULENKAMPIOENSCHAP

Onze veulens Whistler en Nisan waren geselecteerd voor het veulenkampioenschap en beide veulens lieten zien waar stal Honesch voor staat: moderne Haflingers met goede bewegingen.
Whistler bezorgde ons wederom een succes door reservekampioen bij de hengstveulens te worden.


 

 


AUGUSTUS 2012


TOPDAG VOOR STAL HONESCH OP CK OVERIJSSEL

Met een vrachtwagen en twee trailers vol vertrokken we naar de CK Overijssel. Het weer was ons goed gezind en met 8 paarden waren we wederom de grootste inzender.
De dag begon meteen goed. Nisan van de Honesch (Nachtregent x Lisan van de Honesch) stond op kop in de eerste rubriek merrieveulens en behaalde met haar fantastische stap het veulenkampioenschap binnen.
Whistler van de Honesch (Whetu x Lieske) pakte de eerste plaats bij de hengstveulens en gaf goed partij in het veulenkampioenschap. Hij werd reserve veulenkampioen.
Hoe mooi is het dat je wanneer je twee veulens fokt, je zowel het kampioenschap als het reservekampioenschap binnenhaalt!!!!!!!!!
 
In de rubriek 1 jarige merries hadden we twee troeven in de strijd.
Liss van de Honesch (Argentino II x Lieske) liet zich goed zien en behaalde een mooie tweede plaats. Ze moest de eerste plaats overlaten aan stalgenote Stavange van de Honesch (Sterntaenzer x Atlanta) die op kop stond bij de jaarlingen en ook nog het RESERVE JEUGDKAMPIOENSCHAP in de wacht sleepte.
 
In de middag was het tijd voor de sterverklaring van Lieske.
Ze moest zichzelf eerst presenteren, op stand en in beweging. Daarna was het rondstappen voor Lieske met in haar gevolg Linn van de Honesch (v. Argentino II), van de familie Dijkman uit Slochteren, Lisan van de Honesch (v. Argentino II), Liss van de Honesch (v. Argentino II) en Whistler van de Honesch (v. Whetu). Een prachtige groep die door de jury als moderne Haflingers met goede bewegingen werd omschreven. Vanaf nu gaat Lieske ook als STERmerrie door het leven.
 
Lisan van de Honesch (Argentino II x Lieske) stond op kop bij de vierjarige merries en werd uitgeroepen tot DAGKAMPIOENE.
Belinda (v. Ambach) draafde fantastisch door de baan en stond op een mooie derde plaats.
 
De Stalgroep met Lieske, Lisan en Belinda won net als vorig jaar weer en de generatiegroep met Lieske, Lisan en Nisan maakte het feest voor Stal Honesch compleet door ook te winnen en daarmee de 7e beker in de wacht te slepen. Kortom een TOPDAG!!!Nationale Tentoonstelling
 
Drie paarden gingen er mee naar de Nationale Tentoonstelling in 's Hertogenbosch. Lisan van de Honesch (Argentino II x Lieske) behaalde in de sterke groep 4-jarige merries een prachtige 4e plaats. Kimberley van de Honesch (Argentino II x Prinses Kelly) stond op een derde plaats bij de 5-jarige merries, waar haar de tweede plaats beter had gestaan. Alphonso werd door Jeroen Slot in de voorselectie naar de hoogste score gereden en in de finale behaalden zij een mooie zesde plaats bij de Haflingers enkelspan bestgaand.
 

 


JULI 2012


STUTENSCHAU REINE

Op de Stutenschau ni Reine (Duitsland) maakte Nisan van de Honesch een goede start voor het keuringsseizoen. In de rubriek met 15 veulens pakte zij de reservetitel. De nieuwe fokleiding van Westfalen prees de dochter van Nachtregent en Lisan van de Honesch om haar prachtige exterieur, lossigheid in het lichaam en fantastische stap.


 

 


FEBRUARI 2012


ARGUMENT GEKEURD EN KAMPIOEN!

De door ons gefokte hengst Argument van de Honesch (Argentino II x Lieske), die als veulen al van zich liet horen, presenteerde zich op de hengstenkeuring in het Duitse Prussendorf.
Met zijn mooie model, taktmatige draf, fijne galop, fantastisch vrijspringen en interessant pedigree met daarin sportouders, kon hij goedgekeurd worden voor de dekdienst en werd hij zelfs uitgeroepen tot Kampioen van de keuring.
Wij feliciteren de familie Kramer met deze fantastische belofte voor de toekomst!!!


 


 

 


OKTOBER 2011


SUPER IBOP VOOR LIESKE

Onze Nationaal Kampioene Lieske reisde af naar Hoofddorp om hier deel te nemen aan de IBOP.
Gereden door amazone Saskia Leusink maakte ze haar favorietenrol meer dan waar. Na een mooie dressuur- en springproef werden de punten bekend gemaakt.
Met louter negens en zelf een 9.5 voor de galop haalde ze een AA certificaat binnen met 100 punten en was hiermee de beste van het jaar!!!

 

 


SEPTEMBER 2011


NATIONAAL VEULENKAMPIOENSCHAP

De veulens Liss en Stavange waren geselecteerd voor het eerste Nationale veulenkampioenschap van Nederland.
Beide toekomstige toppers lieten zich goed zien en Stavange zorgde voor het grootste succes. Ze werd Nationaal Reserve Kampioene bij de merrieveulens, een TOP prestatie. 

 


AUGUSTUS 2011


CK Overijssel, stal Honesch grootste inzender.

Op de CK Overijssel waren we dit jaar met 9 paarden vertegenwoordigd.
Liss van de Honesch, dochter van Argentino II en Lieske stond op kop bij de oudere merrieveulens.
Stavange van de Honesch (Sterntaenzer x Atlanta) stond op kop bij de jonge merrieveulens en behaalde tevens het eerste succes binnen voor stal Honesch, ze werd reserve veulenkampioen.
Aurenzio van de Honesch (Auryn x Kimberley) stond op een keurige tweede plaats bij de hengstveulens.
 
Voor de stamboekopnames hadden we twee merries opgegeven.  Lisan van de Honesch (Argentino II x Lieske) kreeg een uitnodiging voor de Elitekeuring in Lunteren. Ze werd op een tweede plaats gezet bij de driejarige merries, in onze optiek onterecht.
De als tweejarige door ons aangekochte Belinda (v. Ambach) kreeg 76.5 punten en stond op een mooie derde plaats.
 
Kimberley maakte de dag nog mooier door als kopnummer van de vierjarigen opgesteld te worden en tot KAMPIOENE gehuldigd te worden.
 
Tot slot werd onze mooie stalgroep ook nog tot kampioen uitgeroepen met hierin de merries: Lieske, Lisan en Belinda.


 
 
Fokdag Zevenhuizen
 
Op de Noordelijke fokdag in Groningen waren we met twee paarden aanwezig.
Liss van de Honesch (Lieske x Argentino II) werd als tweede binnengeroepen bij de merrieveulens en Reserve Veulenkampioen.


 
Kimberley stond op kop bij de vier en vijfjarige merries en werd derde op tal in de strijd om het kampioenschap.
 
 
BBB avond
 
Op de showavond van de Blonden en Breden in Bathmen gaf stal Honesch ook acte de pressance.
De Kampioene van Overijssel Kimberley en Nationaal Kampioene Lieske lieten zich goed zien in het defilé der Kampioenen.


 
 

 


JUNI 2011


Stutenschau Coesfeld en Rhede
 
Op de Stutenschau in Coesfeld maakte Aurenzio van de Honesch een goed begin van het seizoen. De zoon van de hengst Auryn en onze elitemerrie Kimberley behaalde het kampioenschap in een ring met 11 veulens.
Op de Stutenschau Rhede werd er een prachtige tweede plaats ingenomen door Stavange van de Honesch. Deze mooie dochter van Sterntaenzer en Atlanta werd geprezen voor haar prachtige model en lossigheid in beweging.


 

 


JANUARI 2011


Argentino II verhuurd naar Duitsland
 
Onze hengst Argentino II heeft onze stallen verruild voor een stal op station Bussmann in het Duitse Metelen.
Na vier succesvolle jaren op stal Honesch en Nederlandse bodem, mag hij zich nu waar gaan maken in de Duitse fokkerij.
Nadat hij door Dagmar Klopper top voorgesteld werd op de Hengstschau in Munster heeft hij zijn nieuwe stal betrokken.
Wij wensen station Bussmann veel plezier met Argentino II.
www.haflinger-online-de/Bussmann

  


 


naar nieuwsarchief